Ingrediente (pentru 2 porții):
-
2 pești doradă întregi, curățați
-
10-12 măsline Kalamata
-
200 g roșii cherry, tăiate jumătăți
-
10-12 bucăți arpagic verde
-
2-3 foi de dafin
-
1 lămâie (jumătate tăiată felii, jumătate stoarsă)
-
4-5 linguri ulei de măsline extravirgin, recomandăm EarlyHarvest.
-
Sare, piper
-
Oregano uscat (opțional)
Instrucțiuni:
-
Preîncălzire cuptor: 180°C.
-
Pregătirea peștelui:
Curăță dorada, unge-o cu ulei de măsline, sare, piper și puțin suc de lămâie. Pune în interiorul fiecărui pește o felie de lămâie și o foaie de dafin. -
Legumele:
Într-un bol, amestecă roșiile cherry, arpagicul, măslinele, restul de ulei de măsline, sare, piper și oregano (dacă folosești). -
Montaj:
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă, pune peștii, apoi adaugă legumele în jurul lor. Stropește totul cu sucul de lămâie rămas. -
Coacere:
Acoperă tava cu folie și coace 25-30 min. Scoate folia și mai lasă 10-15 min pentru rumenire. -
Servire:
Presară verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar, opțional) și servește cu pâine proaspătă sau cartofi la cuptor.



