Ingrediente (pentru 2 porții):

  • 2 pești doradă întregi, curățați

  • 10-12 măsline Kalamata

  • 200 g roșii cherry, tăiate jumătăți

  • 10-12 bucăți arpagic verde

  • 2-3 foi de dafin

  • 1 lămâie (jumătate tăiată felii, jumătate stoarsă)

  • 4-5 linguri ulei de măsline extravirgin, recomandăm EarlyHarvest.

  • Sare, piper

  • Oregano uscat (opțional)

Instrucțiuni:

  1. Preîncălzire cuptor: 180°C.

  2. Pregătirea peștelui:
    Curăță dorada, unge-o cu ulei de măsline, sare, piper și puțin suc de lămâie. Pune în interiorul fiecărui pește o felie de lămâie și o foaie de dafin.

  3. Legumele:
    Într-un bol, amestecă roșiile cherry, arpagicul, măslinele, restul de ulei de măsline, sare, piper și oregano (dacă folosești).

  4. Montaj:
    Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă, pune peștii, apoi adaugă legumele în jurul lor. Stropește totul cu sucul de lămâie rămas.

  5. Coacere:
    Acoperă tava cu folie și coace 25-30 min. Scoate folia și mai lasă 10-15 min pentru rumenire.

  6. Servire:
    Presară verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar, opțional) și servește cu pâine proaspătă sau cartofi la cuptor.