Ingrediente:
– 500 g piept de curcan
Pentru marinată:
– 1 lgț sare
– 1 lgț sumac
– 1/2 lgț piper
– 1 lg suc de lămâie
– 2 lg ulei de măsline Sotirelis
Paşii:
1. Se pregăteşte carnea de curcan: se spală și apoi se taie felii de aprox 1.5 cm grosime.
2. Se prepară marinata amestecând toate ingredientele, mai puțin sarea.
3. Se pune marinata peste carne și se lasă să stea cel puțin o oră.
4. Când începem să prăjim carnea, aceasta trebuie să fie la temperatura camerei; dacă ați ținut carnea la frigider, trebuie scoasă înainte cu cel puțin jumătate de oră.
5. Se prăjește apoi carnea pe tigaia de grătar, la foc mediu, câte 5 minute pe fiecare parte. Acum se pune şi sarea.
Verdict:
Gustoasă, suculentă şi numai bună lângă o salată de legume proaspete.
Poftă bună/Kali orexi !!!
sursa rețetei, blogul Transylvanian Kitchen
http://transylvaniankitchen.blogspot.com/2014/04/piept-de-curcan-marinat-la-gratar.html