Ingrediente:
- cotlet de porc
- ciuperci
- ceapă
- roșii în suc propriu(roșiile lunguiețe, fără pieliță)
- pătrunjel
- unt bio
- ulei de măsline Sotirelis
- puțină făină
- vin alb sec, demisec
- sare, piper, după gust
Preparare:
Se pudrează feliile de cotlet și apoi se prăjesc în uleiul de măsline Sotirelis. Se ține carnea la cald, până se prepară sosul de ciuperci și roșii.
După ce terminați cu ciupercile și roșiile, aranjați feliile de carne în tigaie.
Sosul de roșii cu ciuperci.
Ceapa se toacă și se rumenește, împreună cu ciupercile feliate, în uleiul Sotirelis rămas de la carne. Se adaugă roșiile cu tot cu suc/sos, se lasă să tragă un clocot, timp în care se condimentează.
Se toarnă sosul de roșii cu ciuperci deasupra, se reglează cuptorul preîncalzit la 200°C , timp de 10 minute. Între timp, se fierb cartofii(recomand pireu cu lapte+ unt). Se presară busuioc deasupra. Se poate folosi și pătrunjel.
Poftă bună/Kali orexi
sursa rețetă,
http://mayas-esprit.blogspot.com