Rețeta săptămânii, Tagliatelle cu ciuperci, rețetă vegetariană, vă este oferită de:
blogul culinar Maya’s World
mayas-esprit.blogspot.com
și magazinul online Sotirelis
ulei-masline-extravirgin.ro
Ingrediente pentru paste,
100 g gris din grîu dur
200 g făină de grîu
3 ouă
sare
Mod de preparare,
Se amestecă toate ingredientele și se frământă un aluat compact. Se formeaza o bilă, se împachetează în folie transparentă, se lasă la odihnă o jumătate de oră. Se presară un start fin de făină pe masa de lucru, apoi se întinde aluatul într-o o foaie subțire cu sucitorul, din care se taie tăițeii lați. Se presară făina peste tăiței pentru a nu se lipi unul de celălalt și se pun într-un loc uscat/sau pe un prosop curat la odihnă.
Ingrediente pentru sosul de ciuperci,
500 g ciuperci maro
500 g Champignons
1 ceapă
3-4 linguri ulei de măsline Sotirelis
150 ml vin alb
1 lingură mărar, tocat fin
250 ml smîntîna de frișcă
sare, piper, după gust
Mod de preparare,
Se curăță ciupercile și se taie, în funcție de gustul fiecăruia. Se curăță ceapa, se toacă și se prăjește, împreuna cu ciupercile, într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin Sotirelis. Se adaugă vinul alb și se lasă 5-6 minute sa fiarbă. Se condimentează, după gust, cu sare și piper. Se adaugă smîntîna și mărarul, după care se mai lasă scurt la fiert. Se păstrează la cald.
Se pun pastele la fiert, în apa cu sare, care trebuie să clocotească ușor. Se fierb al dente 1-3 minute, după care se scurg bine de tot. Se amestecă cu sosul de ciuperci și se servesc calde.
Sunt un deliciu !
#tagliatellecuciuperci
#deliciiculinarevegetariene
#mayasworld
#uleisotirelis