Carnea de iepure este ușor digerabilă, are calorii puține, cel mai puțin colesterol dintre toate tipurile de carne. În plus, se gătește foarte ușor și repede.

Ingrediente,

 

  • 1,5 kg carne de iepure
  •  700 g cepe mici
  •  1 sticlă de vin roşu sec
  •  1,5 litri de supă din concentrat
  •  1 legătură de cimbru
  •  1 legătură de rozmarin
  •  2-3 foi de dafin
  •  5 linguri de ulei măsline Sotirelis
  •  sare şi piper

Pentru sos,

  •  1 pahar de vin roşu
  •  50 g zahăr pudră
  •  100 ml de oţet din vin
  •  1 linguriță de scorţişoară măcinată
  •  câteva crenguţe de rozmarin

Mod de preparare,

Se curăţă și se porţioneaza iepurele, apoi se pune să se rumenească în ulei încins. Când e gata, se scoate carnea, se pun cepele și se lasă să se înmoaie aproximativ 4 minute.

Se pune din nou carnea și se toarnă vinul roșu, din care se păstrează un pahar pentru sos. Se lasă la fiert 20 de minute, la foc mic, din momentul în care clocotește.S

Se toarnă supa, se pun foile de dafin, cimbrul, rozmarinul,  se presară sare și piper si se lasă la foc mic, în continuare, pentru o oră. Apoi, se scot ierburile, ceapa și carnea.

Pentru sos, se încălzește zahărul până când se caramelizeaza usor, se pun oţetul și vinul roșu și se lasă la fiert până ce se obţine un sirop gros. Se adaugă sosul în care a fiert carnea, ceapa, se pun scorţisoara şi rozmarinul și se lasă la fiert să se reducă din cantitate.

 

 

Poftă bună/Καλή όρεξη !!!