Dacă tot am intrat în postul Paștelui ortodox și greco-catolic, iată o rețetă ușor de preparat, dar absolut delicioasă. Rețeta aceasta este una clasică grecească. Este un amestec perfect.
Ce ne trebuie:
Un iaurt foarte bun. Cu cât e mai gras, cu atât e mai bun. 250 ml
Un fir de usturoi nou
Jumătate de castravete mic
Ulei de măsline Sotirelis
Sare
Piper
Preparare:
Răzuim castravetele, jumătate foarte fin, jumătate mai mare. Folosim usturoi nou, pentru că încă nu este foarte puternic și dă o aromă perfectă. Când alegeți iaurtul aveți grijă să nu aibă zer și să fie omogen.
Se amestecă totul și se pune sare și piper după gust. Se poate mânca cu legume și cu pâine caldă. Pur și simplu, un deliciu gastronomic…
Sosul acesta merge, bineînțeles, și cu preparate pe grătar, merge fantastic cu carnea de miel. Dar, mai ales, merge cu toate legumele posibile: țelină, ridichi, roșii, castraveți, gulii, avocado, ciuperci crude, sau orice vreți voi.
Este răcoritor și foarte sănătos. Musai, în combinație cu un ulei de foarte bună calitate, cum este Sotirelis…
Poftă bună/Kali orexi !!!