Este o rețetă sățioasă și delicioasă, se poate servi alături de mămăligă, salată sau murături. Năutul se poate înlocui cu fasole, linte sau chiar orez fiert.
Dacă condimentați pulpele de pui, lăsați-le la marinat cât mai mult posibil. Puteți adăuga și puțin ulei de măsline Sotirelis, iar apoi lăsați-le în frigider până dimineața.
Ingrediente pentru 4 porții
1 kg de pulpe de pui, de calitate
3 linguri condimente speciale pentru pui
2-3 linguri ulei de măsline Sotirelis, pentru prăjit puiul
450g de roșii cubulețe în suc propriu
50 ml ulei de măsline Sotirelis, pentru marinat
2 linguri de boia afumată
2 lingurițe de sare
o linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
o linguriță de praf de usturoi
o linguriță de oregano
2 cepe albe
500g de năut din conservă
100g de măsline
100g de roșii cherry
Mod de preparare
Amestecăm toate condimentele. Spălăm pulpele de pui, le uscăm folosind șervețele de hârtie și le condimentăm foarte bine, pe toate părțile, inclusiv sub piele. Le lăsăm la rece, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Putem chiar să le pregătim cu o seară înainte de a le găti. Prăjim pulpele de pui în puțin ulei de măsline Sotirelis, pentru a se rumeni foarte bine pielea.
Amestecăm roșiile cuburi, cu ulei de măsline și condimentele. Separat, călim ceapa, condimentăm cu sare și piper, adăugăm năutul bine scurs și roșiile. Într-un vas termorezistent, punem amestecul de roșii și năut. Așezăm deasupra pulpele de pui, roșiile cherry și măslinele.
Încingem cuptorul la 180°C cu ventilație. Coacem pulpele de pui cu năut, timp de 40-45 minute, până carnea de pui este gătită și frumos rumenită.
Poftă mare/Kali orexi !
sursa fotografii și rețetă,