Grecii adoră carnea de miel și se pricep foarte bine să o pregătească. Pulpa de miel la tavă este un fel de mâncare ușor de gătit, iar rezultatul final, spectaculos. Se servește, de obicei, cu sos tzatziki sau/și salată verde sau de varză. Puteți să adăugați și garnitură de cartofi copți.
Ingrediente,
1 pulpă de miel(2-3 kg)
2-3 căței de usturoi
1 kg. cartofi,dacă faceți și garnitură
4-5 linguri de ulei de măsline Sotirelis
2 pahare de vin alb sec
rozmarin, oregano
mentă, busuioc
sare, piper negru
Mod de preparare,
Se spală carnea, se șterge, se fac crestături care se umplu cu felii de usturoi. Apoi se freacă pulpa de miel cu sare și piper negru. Se presară oregano, rozmarin (uscat sau proaspăt) peste tot. În final, se pune și multă mentă și busuioc tocat, presărate generos peste friptură.
Puneți pulpa într-o tavă unsă bine cu ulei extravirgin Sotirelis. Turnați una-două căni de vin alb, sec și dați la cuptorul încins la 180 de grade, timp de 1-2 ore. Primele 40 de minute, tavasă fie acoperită cu folie de aluminiu.
După ce scoateți folia, friptura se unge, de câteva ori, cu sosul din tavă. Va forma o crustă minunată. Carnea trebuie să fie moale și suculentă. Puteți să verificați apăsând ușor pe ea.
Se taie felii, după ce o lăsați 10 minute pe platou.
Poftă bună/Kali orexi !!!