Acest fel de mâncare l-am gustat în Atena. Aici, iubitorii gastronomiei elene au parte de tot ce-i mai bun. Tradiția culinară grecească se bazează pe triada “pâinea, vinul și măslinul”.

Din mesele grecești nu vor lipsi deasemenea iaurtul, brânza feta, uleiul de măsline extravirgin, mierea, fructele și legumele locale, alături de minunatul pește proaspăt, gătit de obicei la grătar și stropit din belșug cu ulei de măsline(în cazul nostru, musai Sotirelis) și câteva picături de suc de lămâie.

Ingrediente:

1 kg pui tăiat în bucățele
3-4 ardei kapia verzi tăiați rondele
2 ardei kapia roșii tăiați rondele
1-2 ppăhăruțe de vin retsina(sau vin alb sec)
5-6 linguri ulei de măsline Sotirelis
sare
piper
oregano
boia de ardei
puțin curry
2 linguri de muștar(se poate înlocui cu smântână)

 

Mod de preparare:

Amestecăm toate ingredientele, inclusiv uleiul de măsline Sotirelis, în afară de retsina și muștar(sau smântână).
Le punem într-o tigaie antiaderentă și le lăsăm cam 10 minute cu capac, amestecând din când în când.

Când se rumenește carnea, stingem cu retsina(sau vinul alb sec) și lăsăm să mai fiarbă cam 10 minute. Înclinăm ușor tigaia în lateral și în zeamă dizolvăm muștarul și apoi mișcăm tigaia, astfel încâtt muștarul să se distribuie uniform.
Punem capacul și lăsăm mâncarea ca să se lege sosul.

Poftă bună/Kali Orexi!

sursa rețetei,
http://retete-grecesti.blogspot.com/