Gastronomia elenă se distinge prin:
-Produsele autohtone, cu o valoare nutrițională unică și de neegalat(poate doar, în alte țări mediteraneene).
-Utilizarea corectă a ierburilor și mirodeniilor, pe care aproape toți grecii le culeg din munți, de la țară sau din grădina proprie. Ele sunt renumite pentru gustul, aroma și proprietățile lor de vindecare. Pe măsură ce gustați din diferitele feluri de mâncare, aromele de oregano, cimbru, mentă sau rozmarin vă vor încânta.
-Uleiul de măsline din Grecia, care este de nelipsit din bucătăria grecească. Uleiul de măsline însoțește aproape toate felurile de mâncare grecești, de multe ori din abundență, este de o calitate excelentă și foarte bun pentru sănătate. Printre cele mai bune uleiuri din Grecia, se numără și uleiul Sotirelis, pe care magazinul nostru online vi-l oferă de aproape un an.
-Simplitatea gastronomiei elene, combinată cu obiceiul profund înrădăcinat al grecilor, care asociază mâncarea cu prietenii, familia și conversațiile.
Vă propunem azi, o rețetă inedită, o tocană de carne cu brânză Feta la cuptor, un adevărat deliciu culinar, recomandabil pentru Sărbătoarea de Paști.
Ingrediente
- 1kg de antricot dezosat;
- 1kg de carne de miel dezosată;
- 0,5kg de curcan dezosat;
- 1kg de carne de porc dezosată;
- 2 lingurițe de sare de mare;
- 1/2 linguță de piper negru proaspăt măcinat
- 1/8 linguriță de cimbru
- 2 linguri de muștar preparat;
- 2-3 linguri de ulei de măsline Sotirelis;
- 4 linguri de sos Worcestershire;
- 1kg de brânză Feta, mărunțită;
- 2 căni cu apă.
Mod de preparare
Pentru a prepara tocana este foarte important cum tăiați carnea. Tăiați toate cărnurile în bucăți mici de aproximativ aceeași mărime (aprox. 2-3cm). Acest amestec de 4 cărnuri este secretul tocăniței.
Într-un castron, o oală sau o tigaie mare, combinați toate ingredientele (toate, TOATE!). Acoperiți cu un capac și lăsați la marinat în frigider timp de aproximativ 10 ore.
După ce a stat bine la marinat, transferați conținutul într-un recipient ce-l puteți folosi la 190-200 de grade Celsius timp de o oră și 45 de minute. O ținem la cuptor și apoi testăm carnea. Tocănița cu carne și brânza Feta este gata, când ne spune carnea, care trebuie să fie fragedă și să poată fi străpunsă ușor cu furculița.
În cazul în care, spre sfârșitul preparării, carnea începe să se usuce puteți adăuga apă clocotită, însă puțin câte puțin, începând cu o măsură de o ceașcă.
Poftă bună/Kali orexi !!!