Atât fructele de mare cât și carnea de miel sunt ingredientele cele mai des folosite în bucătăria grecească. Este greu de ales între ele.

Ambele sunt preferate atât de locuitorii greci, cât și de turiști. Fructele de mare combinate cu brânzeturi sunt foarte populare pe insule iar carnea de miel mai mult pe continent, mai ales în marile orașe.

Ingredientele ce nu lipsesc niciodată din bucătăria unui grec sunt uleiul de măsline, usturoiul și pâinea prăjită. Iată, azi, o rețetă de pește cu arpagic, iar, ca bonus, în link-ul din dedesubtul paginii, o rețetă de stufat de miel cu arpagic.

Ingrediente

  • 1,5 kg pește fără cap
  • 50 g sare
  • 2 g piper
  • 200 ml ulei de măsline Sotirelis
  • 200 g măsline throuba Sotirelis
  • 1 kg arpagic
  • 50 g făină
  • 200 ml suc de lămâie
  • foi de dafin

Mod de preparare

Peştelui porţionat i se presară sare, piper, se trece prin făină, se aşază în tavă cu ulei de măsline Sotirelis şi se coace în cuptor pe jumătate.

Arpagicul curăţat se înăbuşă în uleiul de măsline cu puţină apă, până este pătruns pe jumătate, apoi se adaugă măslinele opărite, foile de dafin, sare, piper, după gust, plus coajă de lămîie rasă şi zeamă de lămîie.

Se toarnă sosul peste peşte şi se coace până este gata.
Se serveşte rece, cu felii de lămîie.

Poftă bună/Kali orexi !!!

P.S.

O rețetă oarecum asemănătoare este stufatul de iepure cu arpagic, o rețetă faină în link-ul de mai jos…