Gustul dovleceilor pane în combinaţie cu sosul de usturoi mi s-au părut mereu una din cele mai reuşite reţete. Dovleceii pane sunt o gustare perfectă, iar serviți cu un sos aromat de smântână, usturoi și verdeață sunt pur și simplu fenomenali. Nimeni nu va rezista în fața acestei gustări delicioase. Rețeta este extrem de simplă și ușor de preparat. Răsfățați-vă papilele gustative cu acești dovlecei extrem de delicioși și parfumați!
Ingrediente:
– 2 dovlecei
– 2, 3 ouă (în funcţie de dimensiunea lor)
– ulei pentru prăjit Sotirelis
– 150 g făină
– 150 g pesmet
– 1 căpăţână de usturoi
– smântână (opţional)
– sare
– piper
Paşi:
1. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie felii de 1 cm.
2. Se trec prin făină, prin ouăle condimentate (sare, piper) şi pesmet, după care se pun în uleiul încins Sotirelis.
3. Se prăjesc pe ambele părţi şi se scot într-un vas tapetat cu şervete de hărtie pentru a se scurge de ulei.
4. Se servesc cu mujdei de usturoi, cu sau fără smântână.
Poftă bună/ Kali orexi !!!
sursa rețetă și fotografii
http://transylvaniankitchen.blogspot.com/2013/07/dovlecei-pane-cu-sos-de-usturoi.html