Ingrediente
- ingrediente 150 ml vin alb
- 100 ml ulei de măsline Sotirelis
- 4 ouă
- 1/2 linguriță sare
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 150 g brânză de oaie rasă
- 50 g cașcaval afumat
- 1 ceapă mare
- 200 g șuncă
- 150 g bacon
- 100 g măsline negre Sotirelis
- 100 g măsline verzi
- pătrunjel proaspăt tocat (opțional)
Mod de preparare
Checurile sărate ne scot din încurcătură de fiecare dată când suntem în lipsă de timp sau nu avem prea multă inspirație pentru aperitive. Pot fi servite la mese festive, ca gustare între mese, mic-dejun sau chiar și pachet pentru muncă.
Se fac rapid, ușor și sunt atât de gustoase și versatile încât nu ne putem sătura de ele prea curând. Cel de astăzi este cu iz mediteranean, datorită măslinelor, brânzei de oaie și uleiului de măsline din compoziție.
Într-un castron mare, combină vinul, uleiul, ouăle bătute și sarea. Separat, combină făina cu praful de copt și apoi adaugă peste compoziția lichidă.
Toacă ceapa mărunt și călește-o puțin. Adaugă peste bacon-ul și mai călește câteva minute. Scurge amestecul ca să nu strice aluatul mai târziu.
Feliază măslinele, toacă pătrunjelul (dacă vrei să pui) și taie șunca. Adaugă totul (inclusiv brânza și cașcavalul peste aluat). Toarnă într-o formă de chec și dă la cuptorul preîncălzit timp de 1 oră.
Poftă bună/Kali orexi
sursa rețetei,
https://retete.unica.ro