fbpx
Tel: +40 751 404305 / E-mail: comenzi@ulei-masline-extravirgin.ro
Promotie Cremă de față Sotirelis, cu aromă de lavandă sau rozmarin cu sapun traditional!

Vițel în sos tomat à la grecque

În Ajunul Crăciunului, băieții greci ies pe străzi și cântă așa numitele kalanda(colinde). Ei sunt acompaniați de tobe, triangluri, sau chiar chitare, acordeoane, lire și muzicuțe. Deseori au cu ei niște bărci vopsite în auriu, pline cu nuci, acesta fiind un obicei extrem de vechi în Elada. Ei primesc nuci, bani, dulciuri și smochine uscate, de la cei pe care-i colindă.

Iată mai jos, o foarte apetisantă rețetă, nu neapărat de gătit acuma, de  Crăciun…Este o delicatesă din insula Corfu.

Ingrediente

  • 800 g carne macră de vițel
  • 1 cană de vin alb
  • 4 căței de usturoi
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 linguri de oțet
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • câteva linguri de ulei de măsline Sotirelis
  • 200 g roșii la cutie ( cu sos cu tot)
  • sare
  • piper
  • boia iute

Mod de preparare

Carnea se taie felii subțiri de cca 5 mm și se bate ca la șnițel, apoi se tăvălește prin făină, scuturându-se de surplus.
Se încinge uleiul de măsline Sotirelis în tigaie și se prăjesc bucățile de carne, pe toate părțile. Adăugăm usturoiul tăiat felii , vinul și oțetul.  Se dă în clocot la foc mic până ce se evaporă sosul.
Se acoperă carnea cu apă, se adaugă scorțișoara și zahărul și se fierbe la foc mic, până ce se frăgezește carnea.
Adăugăm roșiile cu sosul, sare, piper și boia. Lăsăm să fiarbă până se îngroașă sosul. Adăugăm, la sfârșit,  zeama de lămâie.
Se poate servi cu piure de cartofi sau cu pilaf de orez…
Poftă bună !!! Kali orexi !!!