Timp de preparare: 45 min
Timp de gătire: 45 min

Ingrediente

2 caserole de ciocănele de pui
200 ml de iaurt, preferabil grecesc
2-3 lingurițe ulei de măsline Sotirelis


4 căței de usturoi
1 jumătate de linguriță de oregano
1 lămâie medie
1 jumătate de linguriță de sare
piper după gust
1 legătură de pătrunjel

Mod de preparare,

Vă propun un fel de mâncare marinat super delicios, ieftin și cu o aromă minunată. Perfectă pentru zilele de dinainte de salariu, sau în care nu ai timp prea mult pentru gătit.

Începem cu marinata, combinând iaurtul cu uleiul de măsline Sotirelis, usturoiul pisat, oregano, sare și niște piper. Cu o răzătoare mică, radeți în sos coaja lămâii pe care o folosiți. Adăugați și 1-2 lingurițe de zeamă. Amestecați ingredientele. Tăiați legătura de pătrunjel proaspăt în marinată.

Într-o pungă adăugați ciocănelele de pui și marinata. Pe cât posibil, scoateți aerul din pungă, închideți-o și masați bucățile de pui ca să se acopere cât mai bine de sos. Puneți pungaîn frigider, pentru 25-30 minute.

Puteți face puiul în 3 feluri, mai apoi: ori într-o tigaie care nu se lipește, ori pe grătar, ori în cuptorul preîncălzit. Până când se pătrunde și devine rumen-auriu.

Se pot servi simple cu o salată sau putem face minunatul gyros cu acest pui, plus tzatziki și cartofi la cuptor în stil grecesc, lipie și legume – varianta de casă, mult mai sănătoasă și cu un gust dumnezeiesc.

Poftă bună/Kali orexi !!!

surse,
https://www.lalena.ro/reteta/1653/Pui-grecesc-la-cuptor/
https://retete.unica.ro/recipes/pui-grecesc-marinat/